Kundalini Yoga

Kundalini Yoga

Kundalini yogagruppe senhøst 2017

Oppstart 30.oktober

 

Kundalini Yoga som undervist av Yogi Bhajan.

Kundalini yoga er en yogaform som bygger på en mange tusen år gammel teknologi. Medisinsk Yoga har hentet mye av sin inspirasjon fra denne yogaformen, og bruker en del av de samme øvelsene i sin terapautiske yoga.

Kundalini Yoga er en dynamisk og rik yogaform. Den er helhetlig og tar sikte på å forene hele deg med kropp, sinn og sjel.

Du behøver ikke være spesielt myk eller sterk for å kunne delta, men du vil oppleve å bli mykere og sterkere etterhvert. Vi har alle ulike forutsetninger og har ulike kropper, men alle kan ha nytte av Kundalini yoga. Din opplevelse av hva øvelsene gjør med deg er nøkkelen.

Effekten er en mer fleksibel ryggrad, mer energi, en sterkere kropp og et sterkere nervesystem med mer. Du vil kanskje oppleve en økt evne til konsentrasjon og at du kommer mer i følelsesmessig balanse med deg selv.

Det er sagt at kundaliniyoga er yogaen for tilstedeværelse og for hverdagslivet. Det handler om å finne balanse og flyt i livet og på yogamatten. Kundalini yoga er for alle som kan puste og bevege seg.

 

Timene:

Hver time er satt sammen med et eget tema – slik at hver time vil være ulik fra gang til gang.

Selve yogatimen er 90 minutter og er bygd opp i et fast mønster:

  • inntoning
  • oppvarming
  • et sett med øvelser (kriya)
  • avspenning
  • meditasjon

Vi holder oss mye på matta i sittende eller liggende stilling. Øvelsene er alt fra helt rolig til mer krevende. Noen øvelser kan kjennes både heftige og utfordrende. Vi bruker mye av muskulaturen i mage, rygg og armer.

Bruk av pust, vibrasjoner og egen stemme er viktige elementer i timen.

 

Nytt kurs starter 30. oktober!

 

Mandager kl. 2000 – 2130

30.oktober – 11.desember (7 ganger) kr 1 850,-

 

PÅMELDING HER

Bindende påmelding.

 

Hjertelig velkommen!

 

 

Kursleder: Grethe Pernille Wenberg

 

Grethe har praktisert yoga i flere år og deltatt på ulike kurs, workshops og retreater. Hun har gjennomført PUST yogautdanning med Alexander Skari, er Mediyogainstuktør og utdannet Kundaliniyogalærer i 2017.

Grethe Pernille Wenberg

I Mediyoga og Kundaliniyoga har hun funnet yogaformer som med sine mangfold av programmer lett kan gjennomføres i hverdagen. I yogaen har hun funnet terapeutiske verktøy som kan tilpasses dagsform og behov. Hun har erfart at yoga bidrar til fysisk og mentalt overskudd, samt ro i kropp og sinn.

Grethe ønsker å dele disse verktøyene med flere, og ivrer for at alle kan gjøre yoga med den kroppen de har for å oppnå bedre helse og vitalitet.

Grethe er utdannet barnevernspedagog/psykisk helsearbeider og har videreutdanning i veiledning.

Medisinsk Yoga Nord, Postboks 436 - 8001 Bodø --- Besøksadresse: Storgata 32, 8006 Bodø --- Mail: kontakt@medisinskyoganord.no --- Tlf: 900 88 722