Medisinsk Yoga ved stress og utbrenthet

Medisinsk Yoga ved stress og utbrenthet

Medisinsk Yoga – Stress og utbrenthet

Dette er et kurs som passer for deg som føler deg stresset, sliten eller utbrent, som kanskje står i en krevende livssituasjon, kjenner på depresjon og/eller angst, eller rett og slett bare ønsker et pusterom og en avkobling i hverdagen.

Medisinsk yoga er en terapeutisk form for yoga, hvor vi jobber med å komme i balanse i kropp og sinn. Langvarig stress og for lite restitusjon kan gjøre at kroppen kommer i ubalanse. Hormonene kommer i ubalanse, og tankene flyr gjerne på kryss og tvers. Denne ubalansen kan resultere i sykdom og plager som søvnvansker, stram pust, avslappingsvansker, smerter, stram muskulatur, stivhet i kroppen, høyt blodtrykk, angst/uro, magesmerter, redusert immunforsvar og etter hvert utbrenthet.

På dette kurset har vi fokus på lange, dype pust, som er grunnleggende i Medisinsk yoga. Du lærer teknikker for å oppnå dyp, avslappet pust, og hvorfor dyp pust er bra for deg. Pusten tas med gjennom rolige øvelser, og med fokus på tilstedeværelsen, både under og mellom øvelsene. Etter en god, dyp avspenning og hvile, avslutter vi med en meditasjon.

Dette er et kurs du kan delta på uansett hvordan du har det, og det passer både for nybegynnere, og de som har gått tidligere på medisinsk yoga. Du er med på dine egne premisser og lytter til din kropp hva som er greit for deg. Ta vare på deg selv. Gi omsorg til deg selv.

Hjertelig velkommen er du!

 

 

Påmeldingen til høstsemesteret er i gang. Oppstart 4.september:

 

MANDAGER kl. 11.00 – 12.30

Kurset går 4.september – 6.november (9 ganger) kr 2400,- DETTE KURSET ER DESSVERRE AVLYST

Det er ikke kurs i høstferieuka (2.okt)

Påmelding til kurs her

 

Bindende påmelding.

Velkommen!

 

Trude

Instruktør: Trude Odrun Skarestad

Trude er utdannet psykiatrisk sykepleier (1998) og med helsepedagogikk utdanning (2006). Hun har jobbet i Nordlandssykehuset Bodø på psykiatrisk sykehus siden 1993 og jobber fortsatt der.

Trude ble utdannet Instruktør i Medisinsk Yoga 2014, og har fordypningskurs i Medisinsk Yoga. Hun har fordypning i stress og utbrenthet, og ble diplomert i «stress og utbrenthet-coach» desember 2016. Trude har praktisert yoga i flere år, og praktisert Medisinsk yoga siden hun startet Instruktørutdanningen. Hun har erfart at dette gjør godt for kroppen i en hverdag som kan være full av krav og stress.

Medisinsk yoga gir en god ro i kroppen, gir bedre søvn, mer overskudd i hverdagen og flere andre positive opplevelser for kroppen både fysisk og psykisk. Derfor ønsker hun å dele dette flotte verktøyet med andre.

 

Medisinsk Yoga Nord, Postboks 436 - 8001 Bodø --- Besøksadresse: Storgata 32, 8006 Bodø --- Mail: kontakt@medisinskyoganord.no --- Tlf: 900 88 722